ABAP/4 Nedir?

ABAP (Advanced Business Application Programming) Alman yazılım şirketi SAP AG ‘nin geliştirdiği 4.kuşak dilidir . Üst seviye bir nesne tabanlı programlama dilidir.

Tüm R/3 uygulamaları ABAP ile geliştirilmiştir.ABAP/4 SAP uygulamalarının yazılımı,değişimi , uyarlanması ,sorgulamaları ve ek geliştirmeleri için kullanılmakatadır. ABAP/4 programlama dili aplikasyon programcılarının endüstriyel ortamlarda kendi şirketlerine uygun çözümler üretebilme esnekliğini sağlamaktadır. Devamlı gelişen ABAP/4 iş ortamının bütün ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

ABAP programlama dili SAP R/3 platformunda geliştirme yapmak için SAP yazılımcıları tarafından kullanılmaktadır. SAP müşterileri SAP uygulamalarını geliştirme ihtiyacı duyabilir- müşteriler ABAP programlama ile işletmelerine özel rapor ve arayüzler geliştirir. Yazılımcılar için öğrenilmesi kolay olan bu dil , programlama bilmeyenlerin kullanabilecekleri bir tool değildir. İyi programlama becerisi, ilişkisel veritabanı dizayn bilgisi ve tercihen object-oriented kavramları, ABAP programları yazmak için başlıca gereklerdir.