TR - Nakit Yönetimi (Treasury)

Bu modülde firmaya ait likit değerler, kısa dönemli alacaklar ve kısa dönemli borçlar bir zaman cetveli üzerinde raporlanmaktadır. Aşağıdaki kalemler tipik bir rapor tabanını göstermektedir.

Kasa Mevcutları
Banka Mevcutları
Verilen Ödeme Emirleri
Yatırım Hesapları
Müşteriler
Senet
Çekler
Krediler
Satıcılar

Yukarıdaki kalemler FI modülünden (Mali muhasebe) otomatik olarka beslenir ve eşzamanlı olarak güncellenir. Bu kalemlerin yanısıra TR-CM aynı zaman cetveli üzerinde göstermek üzere lojistik modülleri olan SD (Satış Dağıtım) ve MM (Satınalma) modülleri ile de entegrasyona sahiptir. TR-CM bu modüllerden henüz faturalanmamış ve teslimatı yapılmamış “Satış Dağıtım Siparişlerini” ve henüz faturası girilmemiş ve teslim alınmamış “Satınalma Talepleri” ile “Satınalma Siparişlerini” okur ve olası nakit girişleri ve çıkışları olarak raporlar.
TR-CM üzerinde bunentegrasyonlar haricinde ayrıca, manuel girişler de yapılabilmektedir. Örneğin ;

Ödenecek Geçici Vergi
Ödenecek KDV
Ödenecek Muhtasar
Ödenecek Maaş
Ödenecek Temetü
bu tip girişler ile takip edilebilir. Bu şekilde tahakkuku olmadığı halde firmanın Nakit pozisyonuna etki edebilecek giriş ve çıkışlar kayıt altına alınır ve nakit pozisyonunda problem olması engellenir.
TR-CM yukarıdaki fonksiyonalitelerin yanı sıra Nakit Döviz pozisyonunu da gösterir. Sadece Türk Lirası olarak değil tüm para birimleri cinsinden yukarıda belirtilen analizleri yapar. Bu şekilde örneğin, firma eğer belli bir döviz cinsinden yeterli rezerve sahip değilse ve bu döviz cinsi üzerinden çıkışlar beklemekteyse bunu önceden görüp pozisyonunu buna göre ayarlayabilir.
TR-Cm tüm bu raporlamaya ihtiyaca göre konfigüre edilen hiyerarşik seviyler üzerinden gösterir. Yani firmalar TR-CM kullanırken FI, MM, veya SD den bağımsız olarak farklı bir hiyerarşi kullanabilirler.