SD - Satış ve Dağıtım (Sales and Distribution)

Satış ve Dağıtım modülündeki bazı fonksiyonlar şunlardır:

Teklif verme ve teklif takip süreçleri
Müşteri sözleşmelerinin takibi
Prim anlaşmaları
İndirim anlaşmaları
Promosyon çalışmaları
Ürün kataloglarının hazırlanması ve kullanımı
Bedelsiz ürün satış süreci
Satış kampanyalarının hazırlanması ve takibi
Rakip ürün bilgilerinin takibi
Teslimat planına göre satış ve sevk
Sipariş maliyetlerinin takibi
Ambalajlama, iade edilebilir ambalaj malzemelerinin takibi
Nakliye planlama
Nakliye masraflarının takibi
Kredi kartıyla satış
Peşin satış
Konsinye satış
Bu fonksiyonlar dışında SD modülü SAP teknolojisi aracılığıyla dış sistemlere birçok farklı şekilde entegre olabilmektedir. RF cihazlarla iletişim, depo sistemleriyle entegrasyon, gümrük,müşteri, nakliyeci gibi muhataplar ile iletişim ve internet üzerinden satış gibi ek fonksiyonlar ile SAP firmalara güçlü bir satış ve dağıtım alt yapısı sunmaktadır.

Kredi ve risk yönetimi ile; müşteri ve bayilerinizin teminatları ve kredi limitlerinin takibi mümkündür. Risk analizleri ile müşteriler sınıflandırılmakta ve sipariş aşamasında sistem gerekli kontrolleri yaparak kullanıcıyı müşterinin kredi ve risk durumuyla ilgili olarak uyarmaktadır. Şirket içi onay mekanizmaları ile blokeli satış belgelerinin yöneticiler tarafından onaylanması sağlanmaktadır.

Firmaların hayatta kalabilmeleri ve rekabet edebilmeleri için para kazanmaları, dolayısıyla satış yapmaları gereklidir. Daha çok satış yapmak da kampanya, promosyon, rakip analizi gibi bir çok fonksiyonun kullanımını zorunlu kılmaktadır. Müşteri memnuniyetini sağlamak için zamanında teslimat, sevkiyat ve sipariş durumlarının internetten takibi gibi konular da her kaliteli firmanın sunduğu hizmetler arasında yer almaktadır.